Samsung Galaxy TabPro S Gold Edition

admin 2016. október 19. szerda

Már arany színben is kapható a megerősített Surface-vetélytárs.

Megduplázott teljesítmény és kapacitás
A Windowst futtató Galaxy TabPro S már korábban bemutatkozott, azonban úgy tűnik, hogy a Samsungvisszatér a szériához. A Microsoft Surface vetélytársának szánt készülék egy teljesen új kiadásban kerül piacra. A Gold Edition nevű modell az új szín mellett komolyan megerősített konfigurációval mutatkozott be. Immáron 8 GB memóriával vásárolhatjuk meg a dél-koreai gyártó termékét, ami hatalmas előrelépés, hiszen a korábbi változatba csak fele ennyi RAM került beépítésre. Természetesen a tárhely mérete sem marad érintetlenül, hiszen mostantól 256 GB-nyi adat is elfér majd a gépen.

Ismét versenyben a Samsung
Az újítások már kimondottan szükségesek voltak, hiszen a piacon még olyan Chrome-tableteket is találhattunk, amelyek erősebbek voltak az áprilisban debütált Galaxy TabPro S-nél. Egyébként jelenleg aMicrosoft vezeti az üzleti szektorban értékesítők listáját. A redmondiak Surface névre hallgató eszköze gyakorlatilag minden más készüléknél gyorsabb, ám a Gold Edition segítségével a Samsung sikeresen felzárkózhat a mezőnyhöz. A probléma ugyanis mindösszesen a kellő mennyiségű RAM hiánya volt, amit a 4 GB-os bővítés sikeresen megoldhat. Bár a nagyobb háttértár is kellemes meglepetés, még mindig nem került be a táblagépbe az LTE adatkapcsolat támogatása.

Inkább luxuscikk lenne?
Ettől függetlenül persze a régi, bevált elemekből is megmaradt néhány – nem változott például a remek értékeléseket begyűjtő AMOLED panel. A 12 inches érintőképernyő mellett a tervezők megtartották alecsatolható billentyűzetet és a teljes házat is. A külsőn tehát csupán azt vehetjük észre, hogy a Galaxy TabPro S arany színben pompázik. Meg kell hagyni, hogy a prémium hatást keltő megjelenés illik a versenyképes teljesítményhez. A kérdés csak az, hogy megéri-e beruházni a dél-koreaiak megoldására. A tablet akciós áron, 999 amerikai dollárért vásárolható meg a Best Buy és a Samsung oldalán. Ez 200 dolláros emelkedést jelent az eredeti modellhez képest. Sajnos az is valószínű, hogy heteken belül véget ér a bemutatás utáni engedmény és a gép ára jelentősen emelkedni fog.