Lenovo és az Intel 7. generációs, Kaby Lake-kel felszerelt notebookja

admin 2016. október 19. szerda

Immáron világ legfejlettebb processzorával kapható a legújabb Ideapad.

Csúcsra járatva
A Lenovo Ideapad-szériája mindig tökéletes kínálatot biztosít az érdeklődők számára – a legegyszerűbbektől kezdve a teljesítményre hangolt készülékekig bármilyen modell megtalálható a sorozatban. A világvezető gyártó most legújabb eszközével a csúcskategóriás választékot bővítette ki. Az új Ideapad ugyanis a villámgyors Intel® Core™ i7 7500U (7. generációs) processzorával került a boltok polcaira. A Kaby Lake architektúrával készült, hetedik generációs egység a korábbi nemzedék moduljainál csaknem 40%-kal gyorsabb és azoknál kevesebbet is fogyaszt. Az óriási számítási teljesítmény természetesen nem csak ebben merül ki; a Lenovo 8 GB-nyi, 2133 MHz-en operáló DDR4-es memóriát épített a vázba. A grafikus feladatokat pedig a megerősített, 4 GB-nyi VRAM-mal felszerelt NVIDIA GeForce 940MX látja el, ami kifejezetten multimédiás használatra lett optimalizálva.

Tökéletes társ
A készülék nagyfelbontású Full HD IPS képernyője 15,6 inch átmérőjű, így nem kell kompromisszumokat kötnünk minőség és átláthatóság terén – kényelmesen dolgozhatunk osztott képernyőn is. A panel ráadásul matt anyagból készült, ezért az óriási betekintési szög ellenére sem tükröződik. Amennyiben külső kijelzőt szeretnénk csatlakoztatni a géphez, azt a HMDI- és a VGA-kimenetekkel oldhatjuk meg. A munkára és játékra is kiváló termék esetében a szűkös tárterület miatt sem kell aggódnunk, hiszen a modell 1 TB-os háttértárolóval rendelkezik. Az adatátvitelt három USB-port garantálja. Ebből egy a korábbi adathordozókhoz igazított 2.0-s szabvány, míg a másik kettő már villámgyors USB 3.0-s csatlakozó. A notebookon a DVD író- és olvasó mellett találhatunk egy beépített, négy-az-egyben kártyaolvasót is.

Extrákkal felszerelve
A modell a prémium-kategóriának megfelelően háttérvilágításos billentyűzettel kapható, elegáns, fehér-ezüst színben. Teljes súlya mindössze 2,1 kilogramm, amivel szegmens egyik legvékonyabb és legkönnyebb eszközének számít. A kétcellás akkumulátora bőven kiszolgálja az elsőosztályú hardverelemeket, vagyis nyugodtan számolhatunk 6-8 órás üzemidővel is. A remek anyaghasználatnak és hűtési rendszernek köszönhetően számottevő melegedéssel sem kell számolnunk, ami jelentősen megnöveli a gép élettartamát.