Hengeralakú PC-vel jelentkezik a Samsung

admin 2016. október 19. szerda

A Samsung is elérkezettnek látta az időt, hogy lerántsa a leplet sajátfejlesztésű henger alakú asztali számítógépéről, amely a design mellett a teljesítményével is hozza a szintet.

Formabontó kialakítás
Néhány évvel ezelőtt az Apple volt az első gyártó, aki hengeralakú vázba csomagolta asztali számítógépét, majd követte őt az MSI és nemrégiben a HP is. A Samsung sem nézhette tétlenül a piaci trendeket, ezért megalkotta az ArtPC Pulse modellt, ami valóban egy igen szépre sikerült darab. A grafitszürke vázat egy RGB LED világítással ellátott sáv díszíti, amely alapesetben kéken, a különböző értesítések érkezésekor, vagy egyes feladatok ellátása közben pedig más-más színűen világít. A tetején egy 360 fokban sugárzó hangrendszer kapott helyet, amelyet a Harman/Kardon szállított, így vélhetően a hangzásra biztos nem lehet majd panasz. A kompakt kialakítású újdonság 13,9 cm átmérőjű alapterületet foglal el, a magassága pedig 30,9 cm. A súlya miatt sem kell aggódni, ugyanis csupán 3,4 kg-ot nyom. Operációs rendszerként a Windows 10 jár mellé, ami a már megszokott szolgáltatásokat nyújtja a leendő felhasználóknak.

Hengerben az erő
Szerencsés módon a teljesítmény sem lett feláldozva a design oltárán, így a Samsung ArtPC Pulse egészen jó hardveres alapokkal rendelkezik. A vezérlést minden esetben egy hatodik generációs Intel Core i5, vagy Core i7 processzorra bízták, amelyek mellé 8 GB, vagy 16 GB rendszermemória kérhető. A grafikus teljesítmény az integrált Intel GPU-knak, vagy az AMD Radeon RX 460-nak köszönhető, amely 2 GB dedikált memóriával dobja meg a feladatvégzés sebességét. Adattárolás szempontjából érdemes megfontoltnak lenni, ugyanis a beépített háttértár semmilyen formában nem bővíthető. Az olcsóbb változatban egy 256 GB-os, míg az erősebb modellben egy 1 TB-os SSD kap helyet. Külső adattárolók azért szép számmal csatlakoztathatóak, ugyanis USB 3.0-ás portból négy darab is kialakításra került. Ezek mellett egy USB Type-C, egy HDMIjelkimenet, egy 3,5 mm-es audio kimenet, egy Gigabites Ethernet port, valamint egy SD kártyaolvasó is megtalálható. Természetesen nem hiányzik a 802.11ac WiFi és Bluetooth vezeték nélküli csatlakozási lehetőség sem.

A Samsung ArtPC Pulse kezdetben kétféle konfigurációban lesz elérhető. A várható érkezés október végére tehető, az árcédulákon pedig 1200 és 1600 dollár körüli ár fog szerepelni.